Kramponu Nasıl Seçmeliyim?

Kramponu Nasıl Seçmeliyim?

 

Kramponu Nasıl Seçmeliyim?

Krampon seçimlerimizdeki en önemli faktör hiç şüphesiz ki ayağımızın ayakkabı içinde rahat etmesidir. İlk başta kramponun dış görünüşünün önemli olduğu düşünülse de öncelikli olarak ayağın rahatlığıdır. Çünkü, yalnızca kramponun dış görünüşüne bakarak yapılacak bir alışveriş, performansınızda ciddi değişiklikler yaratabilir.

Ayağın uyum sağlayamadığı kramponlarda rahatlık ortadan kaybolduğu için ayak sağlığınızda problemler meydana gelebilecektir. Ayrıca, oyun tarzınıza uyum sağlayamayacak modellerden seçim yaptığınızda oyun tarzınız ve başarılarınız bu durum oyununuzu olumsuz etkileyecektir.

Her oyuncu için krampon stilleri değişmektedir. Oyun stilleri, hareket imkanları, dişlilerin yerleri ve dikişlerine kadar farklı etmenler krampon seçimlerinde etkilidir. Hızlı hareket etmek isteyen, sürekli hareket halinde olan oyuncular için dişli noktaları ona göre ayarlanıp, hazırlanmaktadır. Durgun ve sabit durması gereken oyuncular için kramponun kumaşı, dişlileri ona göre şekil almaktadır. Oyun amaçları doğrultusunda seçilmeyen kramponlar oyuncuların efektif şekilde devam etmelerini büyük ölçüde engelleyecektir. Bağcık yapısı dahi oyun tarzını etkilediği için alınacak krampon “Doğru Oyun Stilim Ne?” sorusuna uygun olarak alınmalıdır.

Her ne kadar oyuncunun en iyi kramponu ayağının en iyi şekilde olacağı krampona göre seçilmesi gerekse de farklı zeminler için de doğru kramponun bulunması gerekmektedir.

Krampon alırken FG, HG, AG, TF ve IC gibi kısaltmalar görmüşsünüzdür. Her bir kısaltma kramponun en ideal kullanım alanı için konmuştur.

FG (Fairy Ground) Krampon: Çim sahalarda kullanıma uygundur.

HG (Hard Ground) Krampon: Sert ve toprak zeminde kullanılmaktadır ancak çim sahalarda da duruma göre tercih edilebilir.

AG (Artificiel Grass) Krampon: Daha az çivili olan bu model suni çim sahalarda kullanılır. Güneşte sertleşen toprak ve beton gibi, sert ve pürüzlü yüzeyler için tasarlanmıştır.

TF (Turf Field) Krampon: Halı saha da maç yapanlar için uygun krampon daha az çivili modeldir.

IC (indoor competition) Krampon: Salon futbolunda (iç mekân) kullanılır. Tabanında çekiş gücü, esneklik ve dayanıklılık sağlamak üzere kauçuk malzemeler bulunur. Esnek oluklar ve balıksırtı desenler barındırır.

Tarzınıza en uygun kramponu Aremspor.com.tr farkı ile bulabilirsiniz.

 

Etiketler: Kramponu Nasıl Seçmeliyim?
Haziran 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.